dimecres, 14 de maig del 2008

Irena Sendler

Quan vaig a la feina acostumo a llegir el diari en el trajecte d'autocar (fer-ho a la bici seria una mica complicat).
Doncs bé, ahir va haver-hi un titular que va cridar especialment la meva atenció:

Mor la dona que va salvar 2.500 menors del gueto de Varsòvia

Em vaig quedar captivada per la seva història. Tal i com diu el titular va salvar a milers de nens jueus durant la segona guerra mundial. Els treia amagats en maletes i caixes del gueto de Varsovia que va ser creat al 1940 per l'Alemania nazi.

L'article també explica que l'any passat va ser candidata al premi Nobel de la Pau però ella va negar ser una heroïna i finalment el primi va ser per Al Gore.

Mai, fins a la seva mort, havia sentit parlar d'aquesta dona que després d'haver estat detinguda i torturada per la Gestapo encara deia que tenia remordiments per haver fet tan poc.

Amb aquest post li vull fer el meu petit homenatge:


Gràcies Irena!

6 comentaris:

Wambas ha dit...

És una llàstima que persones com ella només siguin famoses quan moren o quan un director americà fa una película sobre ells. Aquestes persones haurien de ser més conegudes que la majoria dels nostres polítics. Per mí és molt més interessant saber les seves històries que no pas saber si el Sarkozy s'ha casat en secret amb la Bruni.

Carme ha dit...

entranyable aquest post teu.no m´imagino com debia haver estat l´holocaust, però tant i tant dur que persones com aquestes valen la pena recordar-les per les bones accions que van fer i a mes desinteresadament..

Anònim ha dit...

Persones que tant humilment donen tant buf... omple el cor eh...

Striper ha dit...

No conexia aquesta historia pero el mon esta ple de gent amb un gran cor.

Mireia ha dit...

Bonic record! Aprofito el post per dir que l'Asumpta Montellà està engegant una iniciativa per felicitar a una persona que també va fer molt pels altres i li aniria bé la nostra col·laboració. Si us plau passeu pel meu blog que hi ha més informació i el link amb el seu.

Joana ha dit...

Casualitats, avui acabo de rebre un correu amb una presentació sobre aquesta senyora i tot el que va fer a Polònia durant l'holocaust nazi i tot el que ella va passar i ara entro al teu bloc i li dediques un post, ben fet!